Udskiftning og reparation af autoruder i Skive

25 februar 2021 astrid_pedersen

Har din forrude fået en flænge eller en skramme som følge af en flyvende sten, som har ramt den i farten? Så bør du opsøge en mekaniker med speciale inden for udskiftning eller reparation af autoglas.

Hvad er autoglas?

Autoglas, eller bilglas, er en fælles betegnelse for de glaspartier som bruges til ruder i biler. I de fleste moderne biler er især forruden en særlig konstruktion som kræver special viden at udskifte og reparere. En forrude i en bil skal nemlig kunne modstå hårde slag, for eksempel fra sammenstød.

Samtidig er det vigtigt at forruden ikke splintrer ved stenslag eller tager så heftig skade at det ødelægger udsynet fra førersædet. Derfor består en forrude på en nyere bil som regel af to lag hærdet glas med en tynd plastikfilm imellem. Filmen forhindrer ruden i at splintres eller sprænges ved sammenstød eller stenslag hvilket kan forebygge alvorlig personskade.

Der ud over er forruden ofte hjemsted for en del elektronik. Der kan side rude varmere i forruden lige som den kan være forsynet med antenne eller regn sensor. For hvert bil mærke findes der forskellige specifikationer på forruder og særlige anvisninger på hvorledes disse skiftes.

Når en forrude skal udskiftes – for eksempel som følge af en skade eller på grund af slitage – er det vigtigt at disse anvisninger følges til punkt og prikke og at udskiftningen sker ved en autoriseret autoglas mekaniker. Det er således ikke alle om enhver der kan skifte forruden i en bil hvis denne udskiftning skal ske på sikker og reglementeret vis. Og derfor bør du se dig rigtig godt for når du skal have skiftet forruden eller det øvrige autoglas i din bil

Få hjælp til udskiftning af ruder i bilen hos Skive Autoglas

Er du bosiddende i Skive eller omegn er der hjælp at hente til udskiftning eller reparation af autoruder – læs mere på http://skiveautoglas.dk/ 

Flere Nyheder