Vælg den rette cykelhjelm – og bestil den online

26 februar 2021 astrid_pedersen

Det er herligt at cykle. Rigtig mange danskere har igennem det seneste år fået øjnene op for de mange fordele ved at sætte sig op på cyklen frem for at bevæge sig med offentlig transport.

Cykling er god motion – og så skåner du samtidig klima og miljø ved at vælge cyklen frem for bilen. Derfor er der mange som har købt sig en lækker cykel og ser frem til sommerens komme hvor jernhesten kan tages i brug.

Er du en af de mange som har investeret i to hjul i stedet for fire ser du sikkert også frem imod lysere og lunere dage. Men har du husket også at anskaffe alt det nødvendige udstyr og tilbehør – her under en cykelhjelm?

Er en cykelhjelm nødvendig?

Måske har du ikke rigtig lyst til at cykle med cykelhjelm. Mange af os som er over en vis alder husker barndommens mange cykelture som den ultimative frihed, med den friske luft i ansigtet og vind i håret. Og den dag i dag kører flere voksne mennesker rundt uden cykelhjelm, af samme årsag.

Men selv om du anser dig selv som værende en ganske dreven cyklist er du altså ikke forskånet for den høje risiko der ligger i at cykle rundt på danske veje, gader og stræder. Du kan lige så vel som alle mulige andre komme ud i et grimt styrt, eller blive påkørt af andre trafikanter. Og så kan du altså på en brøkdel af et sekund få vendt dit liv helt og aldeles på hovedet. Mange mennesker, som har været ude i et cykel styrt, døjer i årevis med følge virkningerne af svære hoved traumer, for eksempel i form af hjerneblødninger, hjernerystelse eller kraniebrud.

Derfor er det vigtigt at du ifører dig en godkendt cykelhjelm inden du kører ud i det blå. Og en sådan kan du med fordel finde hos Cykelhjelm.dk.

Flere Nyheder