Undgå et dårligt køb med hjælp fra et autoværksted

21 september 2020 Lotte Hindsberg

Der er altid en vis risiko ved at købe en brugt bil, men der er flere ting du kan gøre for at mindske den risiko. Start med at læse op på den bil du har overvejet at købe. Find ud af om de personer der har ejet bilen har været glade for bilen eller om de har fortrudt deres køb. Dernæst skal du finde ud af hvad fejl bilen typisk har og om det koster spidsen af en jetjager at få den repareret.

Lad et uvildigt autoværksted undersøge bilen

Mange der leder efter en ny brugt bil fokusere udelukkende på om bilen er nysynet, men det er ikke nok. Det fortæller dig udelukkende at bilen er lovligt at køre i, ikke om der er fejl, som kan koste dig dyrt i efterfølgende mekanikerregninger. 

Få bilen undersøgt af en mekaniker og bed sælger om at få fejlene udbedt eller et nedslag i købsprisen. Du kan evt. få bilen undersøgt af et autoværksted i Løkken. 

Er det ikke muligt at få bilen undersøgt før du underskriver købskontrakten så få skrevet et forbehold ind i kontrakten, der sikre dig at du kan få den undersøgt efterfølgende og at fejl betales af sælger.

Kør en tur

Inden du tager bilen på værksted for at blive undersøgt så bed om lov til at køre en lang tur i bilen. Det vil fortælle dig hvilke områder mekanikeren skal undersøge. Det er ikke nok blot at køre rundt om hjørnet. Det vil udelukkende fortælle dig at bilen kan starte. Du skal ud og køre mindst en halv time og turen skal både incl. en tur rundt i byen og ud på motorvejen.

Er det en forhandler der har bilen til salg, så kast et blik på de andre biler han har til salg. Hvis de andre biler ser velholdte ud, er din det med stor sandsynlighed også.

Flere Nyheder