Sørg altid for at have det rigtige bådudstyr

30 juni 2020 Sara Mortensen

Hvis du har en båd, så ved du formentlig allerede hvor vigtigt det er, at have det helt rigtige bådudstyr. Det er for det første altafgørende at båden fungere og er 100% sikker. Bådudstyr er et lidt bredt emne, og der findes et hav af forskelligt bådudstyr. Noget som du har brug for og noget som kunne være lækkert at have. 

Hvis man ikke har noget godt bådudstyr, så kan det både gå ud over funktionaliteten, sikkerheden og trygheden når man sejler. Når man tager båden ud på havet, så skal man bare være helt sikker på at alt virker og er kørende, fordi det duer selvfølgelig ikke at man befinder sig midt på havet og så er der noget der ikke virker. Det kan skam godt ske, men det må aldrig ske, fordi du er gået ned på bådudstyr eller ikke har haft styr på hvilket bådudstyr du bare skal have med. 

Jo bedre forberedelse, jo bedre oplevelse

Som sagt lidt før, så jo bedre man er forberedt, jo bedre bliver turen også. Tag for eksempel påklædning – det er så vigtigt at man har den rette påklædning på eller bare med på bådturen. Vejret er ofte uforudsigeligt, og derfor er det en rigtig god idé at være forberedt på det værste. Vejret er ekstra hårdt midt ude på havet, fordi man ikke har læ på samme måde som på land. Hvis uvejret er ude, så er det vigtigt at kunne holde vind, kulde og regn væk fra kroppen så godt som muligt. 

Det er også vigtigt at tænke på, når man skal forberede sig på en sejlferie for eksempel, at man skal have alt det bådudstyr med, som man forestiller sig at man måske kunne risikere at skulle bruge på båden. På nogle ture, der ved man ikke præcis, hvornår man er i land igen og ved et supermarked. Det er derfor en god idé, når man pakker båden, at man pakker alt hvad man overhovedet kan komme i tanke om at man måske ville få brug for – altid pak lidt mere for en sikkerheds skyld.

Flere Nyheder