Opråb til mekaniker: Indgå samarbejde om at lokke folk til!

14 april 2020 anders_lundtang_hansen

Du arbejder som mekaniker, du er chef for butikken, og du har måske de ansatte, som du har brug for; men du kan også godt se, at det hele er lidt ensformigt og stagneret.

Du kunne faktisk godt tænke dig en SoMe-medarbejder, måske udvide lidt og få ansat blot en mekaniker mere, og så har du også gået med planer om at få en lærling ind både for at hjælpe bestanden, så faget ikke dør ud, men også så du kan give noget specifikt lærdom videre.

Desuden undrer du dig også over, at der ikke bliver sendt så mange folk i job med løntilskud ud til dig, for du har da åbnet mulighederne for dette, da du er interesseret i ikke bare at hjælpe folk, men også for at aflaste kommunen.

Men du bliver gjort bekendt med, at du bor på et sted, man betragter som “Udkantsdanmark”, så mange folk gider ikke rejse den lange vej ud til dit værksted som mekaniker; og hvis der skal opsættes bedre linjer til den offentlige transport, så er der nødt til at være mere at rejse for.

Det kan du faktisk være med til at ændre og gøre en forskel for, der kun kommer alle parter fra dig selv, til tilflyttere, de nuværende erhvervsdrivende, kommende erhvervsdrivende og ikke mindst kommunen.

Så derfor kunne du som mekaniker indgå et samarbejde med kommunen, hvor man laver charme-kampagner og mere for at vise, hvorfor man burde flytte til stedet, og så kan det lave positive ringe i vandet og få flere folk til at flytte til stedet.

Din specifikke del kan så bestå af at oprette nogle arbejdspladser, så folk vil flytte til, hvis de får arbejde hos dig.

Er de først flyttet dertil, og du bliver nødt til at fyre igen, så er de trods alt kommet til lokalområdet og vil måske finde mere arbejde på anden vis.

Det vil stadig få økonomien til at køre godt rundt i lokalmiljøet, og det kommer alle til gode.

Flere Nyheder