Lad en mekaniker gennemgå din bil inden køb

15 september 2020 Lotte Hindsberg

Hvis du går og overvejer at købe en ny bil og har planer om at den skal være brugt, er der flere ting du kan gøre for at øge muligheden for at gøre et godt køb. Start med at undersøg alt hvad du kan om den biltype du har kig på. Har andre bilejere været glade for bilen og hvilke type fejl har de typisk oplevet med bilen.

Har det været små ubetydelige fejl som det har været nemt at få udbedret eller har det været fejl der har kostet dyrt i mekanikerregninger. Hvis det sidste er tilfældet, skal det afspejle sig i købsprisen ellers bør du overveje en anden bil.

Få undersøg bilen af en mekaniker

Når du har fundet den bil du er interesseret i at købe bør du få en uvildig mekaniker til at gennemgå bilen inden du køber den. Evt. fejl skal laves eller der skal gives et nedslag i prisen. Har du ikke mulighed for at få en mekaniker til at gå bilen efter inden køb, er det vigtigt at du får skrevet et forbehold ind i købskontrakten. Ellers er bilen købt som beset og du kan ikke få sælger til at udbedre fejl, som var der ved køb. Se mere her http://lonborgauto.dk/.

Bed også om at komme ud og køre en tur i bilen. Det skal ikke blot være rundt om hjørnet. Det vil kun fortælle dig at bilen starter, når du drejer nøglen. Du skal ud og køre en tur på mindst 30 min. for at lære bilen ordentlig at kende. Du skal ud og køre på motorvejen og en tur rundt i byen. Oplever du fejl skal de udbedres og du skal ud og køre i bilen igen inden du køber den. Hvis du ikke kan få lov til at køre en tur, bør du finde en anden bil. 

Flere Nyheder