Kør smart med en moderne kabinescooter

28 marts 2020 astrid_pedersen

Hvad er en kabinescooter?

En kabinescooter er, som navnet måske nok vil antyde, en scooter som er bygget ind i en kabine. Til forskel fra de scootere, som kører rundt på cykelstierne, er en kabinescooter dog trehjulet. Før i tiden var kabinescootere endog særdeles populære, og dannede mode op igennem 50’erne og 60’erne. Dengang blev kabinescootere fortrinsvis produceret i italien, Tyskland og England, og var særdeles sofistikerede i deres design.

Blandt de mest kendte producenter af kabinescootere i denne periode var BMW, som fremstillede den ikoniske Isetta, samt Fritz Fend med den klassiske Messerschmitt KR175 og Heinkel Trojan. Messerschmitt Kabinenroller havde plads til 2 – 3 passagere, som sad bag føreren i en lang række, i modsætning til Isetta og Heinkel, som havde plads til to personer ved siden af hinanden.

Interessen for kabinescootere faldt, da velstanden steg i løbet af tresserne og folk fik råd til rigtige biler. Men nu er kabinescooteren tilbage for fuld udblæsning – i en lettere og meremiljø og klima venlig model.

Hvorfor skal jeg købe en kabinescooter?

De nye, smarte kabinescootere er velegnede som transport middel for dig, som ikke har kørekort til bil men ikke gider at udsætte dig selv for regn og rusk. Med en kabinescooter får du det bedste fra begge verdener – du sidder overdækket og beskyttet mod elementerne som i en bil, og har samtidig de samme fleksible parkerings muligheder som kørte du på cykel, knallert eller tohjulet scooter.

Du kan klare dine indkøb og øvrige ærinder i ro og mag uden at skulle bekymre dig om at slingre hjem med fyldte indkøbsposer. Moderne kabinescootere er designet til at kunne rumme både dig og dine indkøb. Og så er en kabinescooter væsentligt billigere i brændstof end en bil – visse modeller er endda forsynet med elektrisk motor!

Du kan finde et bredt udvalg af kabinescootere på https://www.electric-vehicles.dk 

 

Flere Nyheder