Kontakt et autoværksted ved et stenslag

19 juli 2020 Lotte Hindsberg

Noget af det mest frustrerende for en bilist er et stenslag i forruden. Den kommer lige efter det at komme ud til et flat dæk eller en vintermorgen og hele bilen er sneet til. Det er selvfølgelig en dag, hvor du har travlt eller er for sent på den. Det der gør et stenslag så frusterende er at det ikke er muligt at undgå, uanset hvor god en bilist man er.

Man kan forsøge at holde afstand til andre bilister og sætte farten ned, hvis der er sten på vejen. Udover det er der ikke meget man kan gøre. Hvis man oplever et stenslag, skal man kontakte et autoværksted. De kan enten reparerer ruden, hvis stenslaget er lille, max på størrelse med en 2 kr. Ellers skal ruden udskiftes. Det kan f.eks. være https://www.boschcarservicetune.dk/.

Hvordan repareres bilruden

Hvis man er så heldig at det er et lille stenslag og ruden kan repareres, er det vigtigt at man køre så lidt så muligt. Sæt et stykke tape over revnen, hvis du har en rulle ved hånden. Det vil mindske muligheden for revnen arbejder videre, når bilen er i bevægelse.

Det første mekanikeren gør er at gøre ruden ren. Det sikre at limen sætter sig godt fast i revnen. Ved hjælp af et vakuumværktøj sikres at limen, når ud til selv den mindste revne og den efterfølgende UV varme ikke alene sikre, at limen tørre den fjerner også den overskydende lim. Hele processen tager omkring 20 min. 

Hvis ruden ikke ikke kan repareres men skal udskiftes kan det godt tage et par dage, da det ikke er sikkert at autoværkstedet har den rigtige rude på lager. Det er vigtigt at det er en original reservedel, da bilen ellers kan tabe i værdi. Husk også at undersøge om din bilforsikring dækker. Nogle gør men ikke alle.

Flere Nyheder