Køb brugt bil fra en bilforhandler

04 december 2020 Lykke Holzmann Søby

Der er mange fordele ved at købe en bil fra en bilforhandler. Uanset om du køber en helt ny bil eller en brugt bil. Herunder er nogle af de vigtigste fordele ved at købe en brugt bil fra en bilforhandler.

At købe en brugt bil fra en bilforhandler betyder ofte, at du skal betale en lidt højere pris. Det kan selvfølgelig ses som et minus. Men! Der er også mange fordele ved at købe bilen fra en bilforhandler. Her er de største fordele!

Retten til at klage

Når du køber en brugt bil fra en bilforhandler, har du ret til at indgive en klage. Dette gælder også, hvis du har underskrevet en købsaftale om, at bilen sælges uden garantier. Bilselskabet kan aldrig annullere denne ret. Hvis du opdager fejl i bilen efter købet, kan du derfor kræve, at bilfirmaet løser dette. Dette gælder for mangler, der tydeligvis var der før du købte bilen. Hvis bilfirmaet ikke kan løse problemerne inden for en rimelig tid, har du ret til at annullere købet.

Styr på garantien

Nogle bilforhandlere sælger biler med garanti. Garantien dækker visse skader, der opstår efter købet i en bestemt periode. Der er således forskel mellem en garanti og retten til at klage.

Købsaftale

Sørg for at medtage alt vigtigt i købsaftalen. For eksempel, hvis du ikke modtager bilen straks, når du underskriver købsaftalen, skal du aftale en leveringsdato. Er der ekstra dæk eller andet ekstraudstyr? Sørg også for at have dette med i aftalen. Hvis du er bekymret for, at du har underskrevet en aftale, der giver dig dårligere rettigheder end dem, der er beskrevet i forbrugerkøbsloven, skal du ikke bekymre dig. Købsaftalen er aldrig hævet over loven.

Undersøgelsespligt

Når du køber en brugt bil hos en bilforhandler, har du ikke pligt til at undersøge bilen. Dette er i stedet bilforhandlerens ansvar. Du skal være i stand til at stole på, at det der er angivet i produktdeklarationen og købsaftalen er sandt. Det anbefales dog, altid selv at se efter fejl, så du opdager hvis der er noget helt galt.

Et rigtigt godt sted at starte, hvis du er på udkig efter en ny bil er https://bilhuset-cl.dk/ 

Flere Nyheder