Hav altid tape i bilen

26 juni 2020 Lotte Hindsberg

En af de ting der er gode at have i bilen er en lille rulle tape. Bare en af dem man bruger til at pakke pakker ind med. Når og ikke hvis uheldet er ude og du får et stenslag på din forrude kan du øge mulighederne for at det er muligt at reparere frem for at udskifte forruden ved hjælp af tapen.

Tapen er med til at forhindre at revnen bliver større. Er det et lille nedslag der er mindre end en 2 kr. kan den limes. Det er både hurtigere, nemmere og billigere end at få udskiftet ruden. Du kan få et autoværksted i Køge til at vurdere, om det er muligt at reparere forruden eller om den skal udskiftes.

Uanset om ruden skal udskiftes eller kan repareres, bør du undersøge om din bilforsikring dækker.

Hvordan repareres en bilrude

Hvis det er muligt at reparerer ruden starter mekanikeren at rense runden. Det medvirker at limen sidder bedre fast. Limen bliver ført ud i hele revnen ved hjælp af et vakuumværktøj og efterfølgende sikre UV varme at limen tørre og overskyden lim forsvinder. Når limen er tør er ruden lige så sikker som før. Hele reparationen tager ikke mere end 20 min.

Er det ikke muligt at redde ruden og skal den udskiftes, er det vigtigt at du sikre dig at der bliver brugt originale reservedele. Hvis ikke kan din bil blive mindre værd og du kan få svært ved at sælge den på et senere tidspunkt. 

Nogle værksteder tilbyder at udskifte din rude hjemme hos dig selv. Det gør at du ikke skal ud og køre i en bil, som ikke længere er sikker at køre i. Der sidder meget af bilens elektronik i bilens forrude. Det tager omkring en dags tid at udskifte forruden, da den skal have tid til at tørre inden man kan køre i den igen.

Flere Nyheder