Få godkendt din brugte bil på et autoværksted

20 juni 2020 Lotte Hindsberg

Når du har planer om at købe en ny brugt bil, er det en god ide at bruge noget tid til at lære om den model man har i tankerne at kende. Du skal finde ud af hvilke fejl bilen typisk har. Er det fejl som er nemme og billige at få lavet af din mekaniker f.eks. https://www.steentoftauto.dk/ eller er det fejl, der kræver dyre reservedele.

Hvis det er det sidste bør det afspejle prisen. Hvis ikke bør du overveje at købe en anden type bil. Du skal også undersøge prisniveauet. Det giver dig et bedre udgangspunkt, når du skal vurdere bilen og forhandle om prisen.

Få bilen tjekket

Inden du siger ja til bilen, bør du få en uvildig mekaniker eller autoværksted til at undersøge bilen for fejl. Enten inden du køber den eller efter. Hvis det er efter et køb skal du sikre dig at der er et forbehold for et besøg hos en mekaniker og evt. fejl skal udbedres. Hvis du ikke laver det forbehold fanger bordet og bilen er købt som beset. 

Når du kigger på en bil skal du sikre dig at du har tid og mulighed for at få en lang køretur. Den skal være på min. 30 min så du kan nå at komme en tur på motorvejen og en tur rundt i byen og lære bilen at kende. En tur rundt om hjørnet er ikke nok. Det fortæller dig kun at bilen kan starte. Evt. fejl skal udbedres og du skal tage en ny tur. Hvis der bliver sagt nej til det, bør du vælge at kigge videre efter en ny bil. 

Tjek også de andre biler en evt. forhandler sælger. Hvilken stand er det i. Er det pæne biler i en god stand, er din det med stor sandsynlighed også. Ligner det en skrothandel, så er det det sikkert også. 

Flere Nyheder