En rulle tape er din bedste ven

03 februar 2021 Lotte Hindsberg

Som bilejer er det altid en god ide at have et lille nødberedskab i bilen, og i den henseende er det en god ide at have en rulle tape til når (og ikke hvis) du oplever et stenslag på bilens rude. Det er stort set umuligt at undgå, selvom du er en dygtig og erfaren bilist.

Til gengæld er der noget man kan gøre, når uheldet er ude og det er her at tapen kommer ind i billedet. Hvis reven er mindre end en 2 kr. er det nemlig muligt at reparere ruden frem for at udskifte den. Det er både hurtigere, nemmere og billigere at få repareret ruden end at få den udskiftet.

Tapen mindsker risikoen

Hvis du kan så sæt et stykke tape hen over revnen. Det mindsker risikoen for at revnen udvikler sig, når du kører videre. I værste grad kan du risikere at hele ruden splintres og du udgøre en sikkerhedsrisiko. Det er bilens bevægelser der kan få revnen til at udvikle sig.

Det tager for et autoværksted som https://www.autocentralenhelsinge.dk/ omkring 15-20 min at lave ruden, men det kan tage op til 2 dage at få den udskiftet. Det foregår ved at revnen limes og fordeles ved hjælp af et vakuum værktøj til hele revnen. Efterfølgende varmes limen ved hjælp af et UV stråler. Det sikre at selv den mindste del af revnen får lim og den overskydende lim kan fjernes. Efterfølgende er ruden så god som ny.

Kan du ikke nøjes med at få lavet ruden, så husk at undersøge om din bilforsikring dækker. Det er også vigtigt at du sikre dig at dit autoværksted benytter sig af originale reservedele.

Det kan have stor betydning for din bils værdi, hvis du senere hen skal sælge den om der er brugt originale reservedele eller om der er brugt en uoriginal reservedel.

Flere Nyheder